Akadálymentes English Facebook
A Miskolc és térsége települési hulladékgazdálkodási rendszerének továbbfejlesztése KEOP 1.1.1/B/10-11-2011-0001 sz. projekt hivatalos honlapja
Nyereményjáték

The Rubbish Challenge

Társasjátékszerű online játék, ahol a bal oldali sávban található hulladékokat, tárgyakat kell a megfelelő mezőre ráhúzni, attól függően, hogy az szemét, újrahasznosítható, komposztálható vagy újrahasználatra, jótékonysági célra alkalmas.

http://www.recyclezone.org.uk/fz_challenge.aspx.html

The-Rubbish-Challenge

 
The Recycling Game

http://www.bbc.co.uk/schools/barnabybear/games/recycle.shtml

Szelektív hulladékgyűjtési játék. A futószalagon megjelenő tárgyakat kell a megfelelő dobozba húzni az egérrel. A zöld a műanyag, a kék a papír, a piros az üveg gyűjtésére szolgál.

The-Recycling-Game

 
Clean up the River

http://cleanup.noco2.com.au/

A játék lényege a folyó megtisztítása. Az életkor, a figura és a hajó kiválasztása után a nyilakkal irányítható a hajó. A folyóból minél több szemetet, újrahasznosítható tárgyat össze kell gyűjteni, ügyelve arra, hogy az élőlényeket kikerüljük, és tiszta környezetet hagyjunk magunk után.

Clean-up-the-River

 
Trashman

http://www.advanceddisposal.com/onlinegames/trashman/trashman_ver2.swf

Pac-man szerű játék, ahol a kukásautóval kell a pályán fellelhető hulladékot összegyűjteni, kikerülve a bogarakat. Az autó a nyilakkal irányítható.

Trashman

 
Landfill Bill

http://www.primarygames.com/holidays/earth_day/games/landfillbill/

A játék főszereplőjével kell megakadályozni, hogy a szelektíven gyűjthető tárgyak ne a szemétlerakóban végezzék. Az egér segítségével kell a tárgyakat a megfelelő kukába dobni. Ehhez segítséget nyújt a felvillanó szelektív nyíl, amely a megfelelő színnel jelzi, melyik kukába kell repítenünk a szemetet.

Landfill-Bill

 

Nyomás újrahasznosítani!
 
Újrahasznosítás!