Akadálymentes English Facebook
A Miskolc és térsége települési hulladékgazdálkodási rendszerének továbbfejlesztése KEOP 1.1.1/B/10-11-2011-0001 sz. projekt hivatalos honlapja
Nyereményjáték

Sárga színű gyűjtőedény

Papír: Bedobhatóak az újságok, magazinok, szórólapok, irodai papírok, papírzacskó, kisebb papírdobozok, stb. A nagyobb dobozokat, kartondobozokat helyezzük a gyűjtési napon a gyűjtőedény mellé.
Figyeljünk arra, hogy az edénybe ne kerüljön szennyezett papír, például használt papírzsebkendő, olajos papírtörlő, pelenka, stb. Nem dobhatjuk a szelektív gyűjtőbe az indigópapírt és a faxpapírt sem.

Műanyag:
Bedobhatóak az ásványvizes, üdítős PET-palackok, fóliák, szatyrok, zacskók, zsugorfóliák, PP és HDPE jelzésű flakonok stb. Fontos, hogy mielőtt a palackokat kidobjuk, tapossuk laposra, így kevesebb helyet foglalnak el.

A tejfölös, joghurtos poharakat elöblítve helyezzük az edénybe. Zsíros, szennyezett, vegyszeres flakonokat ne dobjuk ebbe a gyűjtőedénybe.

Fémhulladék: Bedobhatóak az alumínium italosdobozok (sörös és üdítős dobozok) és a konzervdobozok, az alufólia, a fém zárókupakok. Ne dobjunk bele ételmaradékkal szennyezett fémeket!
hir5
Italos kartondobozok: Bedobhatóak a tejes, gyümölcsleves, több rétegű italos kartondobozok. Célszerű ezeket is laposra taposni!


Komposztáló keret és zöldhulladék-gyűjtő zsák

A zöldhulladék-gyűjtő zsákba bedobható az avar, a levágott fű, kisebb gallyak, zöldségek, gyümölcsök héja stb. A háztartásokban keletkező zöldhulladékok komposztálására szolgáló komposztkeretbe ugyanezeket helyezzük el rétegesen – így értékes humusz-szerű anyagot nyerünk kertünkbe, balkonládáinkba.

A házi komposztálás fortélyairól számos helyen találni részletes információkat, többek között itt is: http://csalan.hu/zold-tippek/zolditsd-a-kertet